Esti Aici: Termeni si Conditii
Termeni si Conditii

Acesti Termeni si Conditii impreuna cu Politica de Confidentialitate reprezinta intelegerea noastra, S.C. Promotor Rent a Car SRL si dumneavoastra, chiriasul, pentru serviciile de inchirieri masini si se aplica tuturor contractelor noastre pentru serviciile prestate. Acceptarea serviciilor noastre sau semnarea unui contract de inchiriere va fi considerata dovada concludenta a faptului ca acceptati Termenii si Conditiile de inchiriere.
   Promotor Rent a Car poate schimba periodic conditiile si termenii in care se efectueaza serviciile de inchiriere masini, de accea va recomandam sa verificati periodic website-ul nostru pentru a lua in considerare orice modificare efectuata. Daca dumneavoastra, chiriasul, nu sunteti de acord cu oricare din termenii sau conditiile noastre de inchiriere, nu trebuie sa continuati rezervarea. Confirmand ca doriti sa rezervati un autoturism prin intermediul site-ul nostru, online sau telefonic, indica faptul ca ati citit, inteles si acceptat acesti termeni. Daca aveti intrebati nu ezitati sa ne contactati.
   Promotor Rent a Car nu poate fi trasa la raspunderea pentru conducerea de catre chirias a unui autoturism in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor, provocarea intentionata de pagube, conducerea in afara drumurilor asfaltate si condusul fara o atentie deosebita.

Conditii Generale Inchirieri Masini:
> Sofer aditional
> Varsta
> Asistenta Rutiera
> Asigurare
> Asigurare Responsabilitate Zero
> Disponibilitate
> Trecerea Frontierei
> Metode de Plata
> Preluare/Predare Autoturism
> Tipul si Capacitatea Autoturismului
> Furnizarea Autoturismelor
> Permis de Conducere
> Combustibil
> Inchiriere in afara orelor de program
> Motor Liability Insurance
> Asigurare de Persoane
> Plata in Avans
> TP - Theft protection
> CDW
> TVA
> Returnarea Inainte de Termen

Sofer aditional
Se poate adauga un sofer aditional cu doar 2 eur/zi. Maxim 30 eur/inchiriere. Termenii si conditiile pentru soferul aditional sunt aceleasi ca si cele pentru soferul initial.

Varsta
Varsta minima pentru inchiriere este de 21 de ani.

Asistenta Rutiera
Inchiriind un autoturism de la Promotor Rent a Car veti beneficia de Asistenta Rutiera telefonica, 24/7 din partea agentilor nostri.

Asigurare
Toate asigurarile sunt incluse in pretul inchirierii (CDW, TP si RCA) cu exces intre 300 si 1000 euro (acest depozit este de forma unei sume blocate pe cardul de credit desi in unele situatii se poate plati si numerar, deci daca doriti aceasta optiune va rugam sa ne anuntati din timp pentru confirmare, inainte de data preluarii autoturismului).
CDW : Asigurarea de tip CDW (collision damage waiver) limiteaza responsabilitatea clientului in caz de avarii majore aduse autoturismului la suma garantiei. TP (theft protect): Acest tip de asigurare reduce responsabilitatea clientului in caz de furt sau tentativa sa furt la suma garantiei. RCA (asiguarea de raspundere civila auto) este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite. Daca autovehiculul este deteriorat pe perioada inchirierii, veti fi taxat cu o suma maxima egala cu valoarea excesului de asigurare. In cazul in care ati fost imprudent sau neglijent, sau ati condus sub influenta drogurilor sau a bauturilor alcoolice, va trebui sa platiti intreaga suma aferenta reparatiilor. Detalii specifice fiecarui tip de asigurare, veti gasi in continuarea acestor Termeni si Conditii.

Asigurarea de Responsabilitate Zero
Este o asigurare optionala, zilnica si poate fi taxata pentru responsabilitatea de tip zero, in caz de daune produse caroseriei autoturismului in urma unui accident rutier, act de vandalism, tentativa de furt sau furt. In acest caz depozitul se reduce la 100 de eur (pentru autoturismele din clasa economica si standard. Pentru celelalte categorii de masini va rugan sa ne contactati). Costul acestei asigurari depinde de modelul autoturismului inchiriat si este cuprins intre 7-30 euro pe zi. Pentru soferii cu varsta sub 25 de ani pretul asigurarii se dubleaza. Asigurarea de Responsabilitatea Zero se supune unor termeni si conditii.  Nu sunt acoperite urmatoarele: parbrizul, geamurile, rotile si/sau cauciucurile, interiorul autoturismului, plafonul, daunele produse in urma conducerii pe drumuri neasfaltate cat si costurile cu remorcarea. In cazul in care sunt produse daune autoturismului, sunteti obligat sa completati un raport de accident in prezenta agentului Promotor Rent a Car. De asemenea chiriasul este obligat sa declare la cea mai apropiata sectie de Politie, sa ceara si sa obtina o copie a raportului politiei in urma costatarii daunelor produse autoturismului inchiriat. Exceptii de la Asigurarea de Responsabilitate Zero fac si urmatoarele situatii: situatia in care persoana care conduce autoturismul nu este unul dintre soferii specificati in contractul de inchiriere, soferul este sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor, autoturismul este condus neglijent sau fara suficienta atentie sau daunele produse sunt cu intentie. In aceste conditii nu veti fi scutit de plata acestor daune si va trebui sa platiti intreaga suma necesara reparatiilor.

Disponibilitate
Agentii Promotor Rent a Car stau la dispozitia dv. pentru predarea/preluarea masinii inchiriate in orice locatie pe raza orasului Bucuresti si in cele mai mari orase din tara. Puteti sa verificati disponibilitatea masinilor noastre atat pe site la rubrica “Rezervari masini” cat si apeland la urmatorul numar de telefon +40734 403 403 (zilnic intre orele 9:00 - 20:00 (Gmt +2)
 

Trecerea Frontierei
Pentru clientii care doresc sa calatoreasca cu masina inchiriata in afara Romaniei, este perceputa o taxa suplimentara care variaza intre 80 si 500 euro in functie de destinatia aleasa, reprezentand contravaloarea unei asigurari externe. Autoturismele inchiriate nu pot parasi teritoriul Romaniei fara acordul scris al Promotor Rent a Car SRL. Orice incercare de parasire a teritoriului Romaniei cu autoturismul inchiriat este ilegala, va fi considerat furt si va fi anuntata de urgenta organelor de Politie.

Metode de Plata si Depozitul/Garantia
Plata pentru inchiriere se poate face atat cu o carte de credit (Visa Mastercard) cat si in numerar, monedele acceptate fiind: eur,ron,usd,gbp. Singura restrictie se aplica la retinerea garantiei, obligatoriu fiind folosirea unei carti de credit. Depozitul/Garantia este de forma unei sume blocate pe cardul de credit al soferului principal. Depozitul este in mod normal returnat la sfarsitul inchirierii daca masina este returnata in aceleasi conditii ca la preluare. Plata Garantiei Cash sau cu Debit Cardul este foarte rar acceptata si este la latitudinea societatii Promotor Rent a Car SRL, asa ca va rugam sa ne comunicati inainte de preluarea autoturismului daca cereti expres acest lucru. La primirea autovehiculului, va rugam sa verificati cu atentie daca prezinta eventuale defectiuni si sa le raportati agentului de inchiriere pentru a fi notate in contractul de inchiriere, inainte de plecare. Recomandam, de altfel, sa verificati autovehiculul impreuna cu agentul nostru, in momentul returnarii, pentru a nu aparea in timp eventuale invinuiri de defectiuni ce nu au fost savarsite de catre dumneavoastra. Chiriasul, este responsabil pentru toate taxele rutiere, amenzile de parcare si de circulatie, ridicarea autoturismului dintr-un loc cu oprirea interzisa cat si orice alte costuri produse in timpul inchirierii. Promotor Rent a Car isi rezerva dreptul de a mentine  blocata garantia pentru perioada de 24-48 de ore daca in momentul preluarii autoturismului de la chirias, exista banuieli ca au fost produse daune autoturismului, sau daca datorita gradului ridicat de murdarie al autoturismului nu pot fi identificate eventuale zgarieturi sau defectiuni.

Preluare/Preduare Autoturism
Autoturismul poate fi predat/preluat atat de la biroul Promotor Rent A Car (Bdul. Tineretului nr. 31 sect 4, Bucuresti) cat si din orice alta locatie din tara. Acest serviciu este gratuit in timpul orelor de program (08.00-20.00) pentru locatia din Bucuresti, iar in afara orelor de program se va aplica o taxa de 15 eur/predare respectiv preluare. In situatia in care, datorita intarzierii zborului, preluarea masinii se va face in afara orelor de functionare, se va plati o taxa suplimentara de 10 eur.


Capacitatea si Tipul Autoturismului
Autoturismele noastre sunt asigurate pentru un numar maxim de pasageri si o anumita cantitate de bagaje, asadar nu ne asumam raspunderea in cazul in care autovehiculele nu sunt potrivite pentru numarul de pasageri sau cantitatea de bagaje. Va rugam sa verificati descrierile autoturismelor pentru a vedea numarul de pasageri admis si cantitatea de bagaj admisa pentru fiecare tip de masina. Promotor Rent a Car nu poate garanta o anumita marca sau model de masina. Masinile prezente sunt cu titlu informativ si pot fi inlocuite cu un model asemanator sau mai bun.


Furnizarea Autoturismelor
Promotor Rent a Car isi rezerva dreptul sa refuze oferirea de masini spre inchiriere oricaror persoane considerate nepotrivite pentru a conduce.

Permis de Conducere
Persoanele care doresc sa inchirieze un autoturism trebuie sa detina un permis de conducere valabil, cu o vechime de minim 12 luni. Centrul nostru de rezervari trebuie instiintat de prezenta oricaror penalizari pe permisul de conducere in momentul rezervarii si ne vom asuma raspunderea de a refuza inchirierea in aceste conditii. O copie a permisului de conducere cat si a altor documente de identitate (carte de identitate, pasaport, etc) va fi facuta de agentul Promotor Rent a Car in momentul predarii autoturismului.

Combustibil
Toate autoturismele sunt predate cu o anumita cantitatea de combustibil (un sfert sau jumatate de rezervor) si trebuie sa fie returnate la fel. Autoturismul trebuie returnat cu aceeasi cantitate de combustibil ca si la preluare. In caz contrar se va aplica o taxa de 30 de euro pe ¼ (sfert) rezervor lipsa. Pentru a evita acest lucru va oferim posibilitatea achitarii unui plin de combustibil in avans, la pretul cel mai mic practicat de statiile de combustibil locale, astfel returnarea autoturismului se va face cu rezervorul gol. Promotor Rent a Car nu poate returna o anumita parte din bani daca masina a fost inapoiata cu o cantitate mai mare de combustibil decat la preluare.

Inchiriere in afara orelor de program
Inchirierea unei masini este disponibila 24/7. In timpul orelor de program (intervalul 08:00-20:00) livrarea/returnarea este gratuita, in afara acestui program se va achita o taxa de 15 euro pe livrare/returnare


Motor Liability Insurance
Aceasta asigurare este optionala si acopera daunele materiale (de pana la 100.000 de euro) si daunele aduse persoanelor implicate (de pana la 250.000 de euro).

Asigurare de Persoane
Aceasta asigurare este optionala (verificati inainte de calatorie) si ofera acoperire in caz de deces, invaliditate si cheltuieli medicale rezultate in urma unui accident. Asigurarea include atat soferul cat si pasagerii. Pretul este de 15 euro/zi pentru autoturisme (poate varia in functie de perioada) si de 30 euro/zi pentru microbuze/autocare; Cote de asigurare: - Invaliditate: 50,000/ 25,000 euro; - Deces: 25,000/12,500 euro; - Interventie chirurgicala: 1000/500 euro; - Spitalizare: 50/25 euro((plata incepe din a patra zi); Daca doriti Asigurare de Persoana va rugam sa ne contactati inainte de preluarea autoturismului.

Plata in Avans
Plata pentru inchirere se efectueaza de regula in momentul preluarii masinii de catre client, dar si in avans prin virament bancar sau prin semnarea unui acord de debitarea unei carti de debit/creedit. In cazul in care doriti plata in avans va rugam sa ne contactati.

TP - Theft protection
Acest tip de asigurare reduce responsabilitatea clientului in caz de furt sau in caz de daune produse autoturismului in urma unei tentative de furt, la suma garantiei/depozitului. In cazul unui furt cauzat de neglijenta clientului, Promotor Rent a Car va solicita achitarea contravalorii autoturismului.

CDW
Asigurarea de tip CDW (collision damage waiver) limiteaza responsabilitatea clientului in caz de avarii aduse autoturismului la suma garantiei/depozitului retinut la inceperea perioadei de inchiriere, cu exceptia cazurilor in care pagubele provocate sunt facute cu intentie sau sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor. Exceptie fac si urmatoarele: conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea autoturismului intr-un mod necorespunzator si neglijent. conducerea in afara drumurilor asfaltate, conducerea autoturismului de catre o persoana care nu este unul dintre soferii specificati in contractul de inchiriere. Asigurarea CDW acopera raspunderea pentru defectiuni produse caroseriei si accesoriilor autoturismului in urma unui accident rutier, insa NU acopera daunele produse parbrizelor, cheilor, anvelopelor si rotilor , pieselor componente si motorului autoturismului.


TVA
20%-reprezinta taxa pe valoarea adaugata si este inclusa in pret


Returnarea inainte de termen sau in alta locatie
Durata perioadei de inchiriere, incepe si se termina in concordanta cu detaliile inscrise in contractul de inchiriere, iar pretul va fi calculat pe interval de 24 de ore si va fi comunicat in momentul rezervarii. Daca doriti sa prelungiti perioada de inchiriere dupa ce ati preluat masina, sau sa returnati masina dupa termenul propriu-zis, trebuie sa ne contactati cu 24 de ore inainte si va fi nevoie sa achitati un pret de inchiriere/zi care poate fi la fel sau mai mare decat cel oferit la inceputul contractului de inchiriere. Promotor Rent a Car nu poate returna o anumita parte din bani daca masina a fost returnata mai devreme. Inchirierile cu predarea masinii in alta locatie, trebuie confirmate in avans si necesita plata unor taxe suplimentare.